From a Garage to a High Tech Food Reception Area

It became apparent that to bring Gratitude’s saved from waste groceries collections into a wider reach operation a cold room facility will be needed.
We identified the garage in Gratitude’s Hub as an excellent place to locate it. Following on from this decision, a plan evolved to turn the garage into a hygienic food standard facility.
The Locker Foundation kindly donated a generous grant that enabled us to purchase a suitable chiller. Following that so many wonderful volunteers and so much support and donations from businesses helped us to complete this huge project.

Thank you very much again for all of your hard work, hours and donations.

The Gratitude Team
Cold room sponsored by a donation of the Locker Foundation
Cold room sponsored by The Locker Foundation and purchased with the help of Albert David manager at ABC catering (and he also organised a donation of protective boards)
Cladding and paint donated by Goss Environmental Cladding
Cladding and paint donated by Goss Environmental Cladding
Ceiling boards donated by Lawson Builders of St Albans
Ceiling boards donated by Lawson Builders of St Albans
Duncan Cohen volunteered to build a stud wall
Duncan Cohen volunteered to build a stud wall
Tibor Pálinkás volunteered to paint the walls, the shutter, the boards and floors. The paint was donated by Wikes Borehamwood.
Tibor Pálinkás volunteered to paint the walls, the shutter, the boards and floors. The paint was donated by Wikes Borehamwood.
Tony and Matt volunteered to fit the ceiling boards. Members of the Alexander Wylie Foundation who run a food bank which Gratitude support.
Tony and Matt volunteered to fit the ceiling boards. Members of the Alexander Wylie Foundation who run a food bank which Gratitude support.
Danny relocated a leaking water pipe and fitted new handles
Danny relocated a leaking water pipe and fitted new handles

Cover photo by Ksenia Chernaya from Pexels

Leave a Reply

Your email address will not be published.